shine my life....


don`t let someonebecome yoursomething because when they`re gone ..you have nothing....
phrase n dah jadi 1 pegangan dalam hidup aku... aku suka ayat ni... ayat n yang bagi aku kekuatan bila aku jatuh... ayat n dah sebati dengan diri aku....
bila aku jatuh ayat n membangkitkan semangat aku... ayat n penuh dengan kenangan pahit n manis... kenangan itu y melemahkan aku... tapi kenangan n jugak y menaikkan aku.... bile aku rase aku x sanggup b`seorangan...ayat n y menemani aku menjalani saki baki kehidupan aku....



so juz don`t let someone become your someone...
because when they`re gone you have nothing...
believe me.. you really have nothing....



today....7 APRIL 2011

  hari ni... 1 hari y m`yedihkan... penuh dengan kekeliruan n pertanyaan...
penuh dengan harapan palsu..... penuh dengan penipuan...n kejutan...


kalu aq boleh putar masa... aq harap ad 1 hari n ..xkan pernah muncul dalam hidup aq... kalu aja boleh cakap lagi dengan dia.... walaupun hanya sekali...n walaupun itu y terakhir... aja nak tanya... adakah dia menyesal penah muncul dalam hidup aja??? adakah dia masih lagi orang sama y pernah muncul dalam kehidupan aja ??? adakah dia masih lagi akan pegang janji dia dulu...??? n one more time aja akan tanye 1 soalan y dulu dia tye aja..p aja xjawab... n bearlah soalan 2 jadi my secret...
tapi itu mustahil.... kita dah seperti d dunia y berbeza..walaupun kita berdiri dalam satu tempat y sama... 

hari n ``the big liar`` tipu lagi... n luckily aja n geng xcaye....
kejutan pn ada.... my sister tibe2 j ad kat rumah pg tadi.... t`kjut aja ...
aja n geng rancang nk wt birthday party 4 elly !!! must rancang this party ngn sebaik-baiknya.... i`m waiting 4 my mum sekarang n.. mak g kursus 3 hari... kelam kabut hidup mak xd..ngn baju xbasuh lar mcm2... nasib bek aja ad ayah !!!
exam arab ari n...tp bese lar.... aja wat stakat y mampu j... doakan aja dapat result y bek k !!








                                                                                                                14 june 2012

  KU KEMBALI LAGI !!





       Assalammualaikum.,,,tak jawab dosa tau... lama dah tak post apa-apa kat blog ni...
       


                  Hari ni aja ada mood nak post..kebelakangan ni aja sedar banyak benda... antaran benda yang aja sedar is : hidup ni sangat susah...tapi mati pun susah...setiap hari ada jer masalah,tapi semua orang ada masalah kan. Tapi kadang-kadang rasa berat sangat bahu ni nak pikul semua masalah seorang diri,tapi bila muhasabah diri,sebenarnya ada  orang lain di luar sana sedang memikul masalah yang lebih berat lagi daripada kita . saya ada dengar yang ALLAH S.W.T tidak akan memberi dugaan yang hambanya tidak mampu tanggung...maknanya semakin besar ujian yang ALLAH S.W.T beri,semakin kuatlah kita. 
  
 orang kata kalau kita rasa resah,kita boleh menjerit,bercakap dengan seseorang DLL. tapi aja rasa agak susah nak percaya kat orang semenjak dua menjak ni... kenapa erk? maybe sebab aja takut orang  ceritakan rahsia aja kat orang lain. wahai dunia!!!di manakah orang yang boleh ku percayai.??? aja pun ada kawan baik ,tapi aja keliru samada nak bagitahu rahsia aja kat dia ke tak? Aja ada terbaca satu artikel islam tau, antara isi artikel tu :`Kalau kita niada sesuatu perkara yang ,mengaibkan kita ,kita boleh merahsiakannya dan tidak memberitahu orang lain untuk menutup aib kita,..``
       
                 so aja buat keputusan untuk tidak memberitahu orang lain rahsia aja.. Tapi,bila hati kita dah dipenuhi dengan luka and tak dirawat ,hati tu boleh mati. Aja rasa tawar hati sangat dalam banyak benda,antaranya aja rasa malas nak bersaing dalam belajar,aja dah tak ada rasa cemburu pun dengan kawan-kawan yang dapat markah tinggi...and aja rasa tawar hati tengok orang yang aja tahu buruknya menasihati orang lain. sekarang ni aja dalam proses mencuba untuk mengubah keburukan tu.. tolong doakan aja berjaya ok ?? .. i guess u say ok .. huhu

Comments

Popular posts from this blog

bukan dia..

hurt