Full dengan BARU!!!

 
   Asssalammualaikum and hi !!! actually H tak sabar-sabar nak post something kat blog hari ini !! pasal benda baru . huhuhuhu :) . i`m totally excited because semalam H tak ada tusyen and my mom and dad ajak pergi beli barang untuk sekolah . Huuuuuuuu i`m totally happy, and the most important part is my mom and dad pergi beli sekali dengan my sis and i just like years before.
         First of all, kita orang pergi cari kasut dekat kedai kasut YOU. Guess what ? walaupun hanya untuk sepasang kasut H fikir bukan main lama lagi tau . Yelar H nak something yang boleh buat H puas hati. So, H pilih lah satu jenis kasut selepas lama berfikir but lepas tunjuk kat ayah H , ayah H macam tak setuju pulak sebab dia kata kasut yang H pilih tu tak sesuai bawak pergi sekolah. Tapi kalau nak ikutkan sebelum2 ni , kasut jenis macam tu lar yang H selalu beli and the most importantnya kasut tu cikgu sekolah H approve tau. H tanya mak H and mak H suruh ambik jer. So , H pun ambik saiz yang H nak and letak kat kaunter. huhuuh . Adik bongsu H beli beg kat kedai tu tapi H tak beli pun sebab beg kat kedai tu macam tak memuaskan hati H and H plan nak beli lambat sikit.

    But!! ayah H kata susah kalau nak keluar banyak kali ni . So, H ajak ayah H pergi kat kedai yang H selalu pergi beli beg. kedai tu kat tepi jalan jer. Kedai tu ada variety of bags and the most importantnya is boleh tawar menawar..Hmmmmm i like :) So , bila H masuk jer mata H meliar cari beg yang sesuai. Then H terjumpa lah satu beg yang bagi H lar catchy sangat. Tapi, yang sample tu warna Hitam and ada line hijau. Lepas H tengok2 sikit rupa2nya ada beg warna hitam and line warna pink!!! omg i`m totally happy !!!! So, H ambik jer lah. Then my mom pulak yang tak setuju because dia kata beg tu macam tak tahan lama jer. Tapi orang kedai tu kata beg H ni tahan sebab kain dia tebal and kalis air. tapi sapa kesah dia tipu ker betul ker janji H dapat beg tu, fact beg tu memang tebal pun. Then , kita orang ambik jer beg tu. Now, masa untuk tawar-menawar bermula !!!!!! Beg H sebenarnya harga 45 $. then minta kurang sampai dapat 40$. Hahaahahahhahaha hebat kan. adik H punya dekat 60$ asal then dapat 40+$ .. huhuu  i love bargain. ok la lapar lah nak pergi makan. daaaaa


             full with love H .......


Comments

Popular posts from this blog

bukan dia..

hurt